Tabăra din pridvorul satului iulie 2015

Viața parohiei Septembrie 22, 2015

Pentru două zile, pe 6 și 7 iulie, curtea bisericii din Ruginoasa a fost plină de copii. Parohia noastră, în colaborare cu Asociația Tineretului Ortodox Român, filiala Pașcani, a organizat o tabără cu 80 de copii din sat, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, având tema „Familia – mica biserică, Biserica – marea familie”.

Îndrumați de 20 de tineri de la ATOR Pașcani, copiii au participat la o serie de ateliere recreative, de dobândire a unor aptitudini şi handmade: tir cu arcul, muzică și dans, comunicare, spiritualitate, origami, fotografie și împletire de cruciuliţe. Au fost antrenați şi în activităţi sportive – volei, fotbal, badminton şi multe alte jocuri și concursuri. Copiii au asistat la Conferința despre familie și Biserică a părintelui Rusu Dumitru, coordonatorul tinerilor voluntari, apoi au pus întrebări și au vizionat un film. Fiecare zi de tabără a fost începută cu Sfânta Liturghie și a fost încheiată cu Rugăciunile de seară. La sfârșitul taberei au fost invitați și părinții care, adunați în jurul focului de tabără, au vizionat fotografii cu momente din tabără, iar copiii au cântat, au dansat și au primit diplome de participare și o broșură cu învățături ortodoxe.

Bucuria a fost mare văzând atâția copii adunați în curtea bisericii, împrietenindu-se și bucurându-se. S-au rugat, au învățat și s-au destins împreună, ca într-o mare familie, așa cum este, de altfel, Biserica. Pentru mulți dintre copii, aceste zile sunt singurele clipe de adevărată vacanță, din cauza situației grele de acasă, iar pentru alții au fost momente bune de pauză din fața calculatorului sau a televizorului. Activităţile au fost diverse şi menite să îi capteze, să îi unească şi să rămână prieteni buni din această experienţă a taberei din pridvorul bisericii.

Zâmbetele copiilor din aceste două zile, ca și lacrimile de la despărțire au fost cele care ne-au convins să organizăm în fiecare vară astfel de tabere.