Elevii din Tg. Frumos în vizită la Palatul și Biserica Domnească din Ruginoasa

Viața parohiei Iunie 19, 2012

Parohia Ruginoasa, în parteneriat cu Școala Garabet Ibrăileanu Tg. Frumos, Palatul Al. I. Cuza și Primăria Ruginoasa, a primit în vizită elevi din orașul Tg. Frumos.

Elevii a două clase au încercat să completeze și să consolideze cunoștințele dobândite la orele de istorie și religie prin vizita la Ruginoasa, intrând în contact direct cu vestigiile itorice, culturale și religioase românești. Aceștia au vizitat Palatul și parcul din incinta lui, primind detalii despre istoricul acestor locuri și despre legătura cu Domnitorul Al. I. Cuza și Doamna Elena. Ajungând la biserică au ascultat explicațiile preotului paroh în legătură cu istoricul bisericii, au văzut Mormântul Domnitorului Unirii, a locului unde a fost așezat în biserică, racla cu osemintele mamei și fiilor săi, pictura cu Al. I. Cuza și soția sa și exponatele din cadrul muzeului din biserică. Elevii s-au închinat și au aprins lumânări. La final au fost invitați în Casa Socială unde au primit pliante, vederi și iconițe, iar apoi au comentat și concluzionat această vizită.

Menționăm că Palatul Al. I. Cuza se va redeschide publicului începând cu data de 24 ianuarie 2013, după ce în ultimii ani a fost închis pentru renovare.

Cu toate acestea și vara aceasta sunt așteptați turiști și vizitatori la Ruginoasa, incinta palatului și biserica fiind dechise zilnic.