Luni, 20 noiembrie, s-a desfășurat consfătuirea lunară cu preoții din Protopopiatul Pașcani

Arhiepiscopia Iașilor Noiembrie 22, 2023

Tot în cadrul acestei ședințe a fost prezentată oferta Centrului de Pelerinaj „Cuvioasa Parascheva” de către pr. Teodor Mustea și doamna preoteasă Cristina Zlăvog, din cadrul centrului, și s-a vorbit despre condițiile de organizare a unui pelerinaj.

Sfârșitul ședinței a fost marcat și de prezența preotul Marius Burghelea din cadrul Departamentului pentru securitate în muncă, situații de urgență și protecția datelor al Centrului Eparhial Iași care a venit însoțit de Ramona Nechifor, Agent șef principal, și Codruț Câmpianu, inspector din cadrul biroului de analiză și prevenire a criminalității a IPJ Iași. Ei au vorbit despre violența domestică sub toate formele ei de manifestare precum și despre formele subtile de furt, online și fizic, care se întâmplă foarte frecvent în rândul oamenilor; s-a făcut apel la preoții din parohii pentru sprijinul credincioșilor cu sfaturi, dar și prin organizarea unor întâlniri în cadrul parohiilor referitor la prevenția în actele de înșelăciune. Au urmat întrebări din partea preoților, adresate celor doi polițiști. 

De asemenea, a fost prezentat în cadrul întâlnirii și Protocolul de colaborare semnat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul de Poliție al județului Iași care fac referire la problemele prezentate și aduse în discuție atât de părintele Marius Burghelea, cât și de cei doi polițiști.

Acest demers este bine venit în rândul preoților din protopopiat, de aceea fost adresată invitația ca, într-un timp rânduit, să se revină cu noi informații care fac referire la aceste situații de viață prezentate.

Citește alte articole despre: actualitate, Arhiepiscopia Iasilor, stiri